30 Mayıs 2010 Pazar

Midpoint Palladium AVM

Selam sevgili Tuvalet Gurusu takipçileri, Bu sadece sıcak dersek ayıp edeceğimiz, yanan günlerin henüz başındayken, gideceğimiz mekanların da efil efil püfür püfür olması pek şahane oluyor. Bu sefer yolumuz Palladium AVM içerisinde bulunan Midpoint'e düştü. Geniş bir bahçeye sahip, yaklaşık 150 kişilik bir mekan. Yedik içtik dinlendik. AVM'nin o kasvetli havasından kurtulduk. Sonrasında kendimizi tuvaletlere attık.

Midpoint, hijyene önem vermiş ama içeride tasarıma gösterdiği önemi tuvaletlerde ne yazıkki göremiyoruz. Detaylara gelirsek, o kadar kalabalığı kaldırabilen bir mekanın bu kadar küçük tuvaletleri olmasını yadırgıyoruz. Tuvaletler iki kabinli. Ve iki lavabosu var.

Klozet kenarlarında duran tuvalet kağıtlarını kullanıcıların özensizliğine verdik.

Lavaboda da dikkatimi çeken başka bir şey vardı. Sabunluk ve kağıt havlu neden sadece sağ taraftaki lavabonun yanındaydı? Şu tuvaletleri incelemeye başlamadan da çok sinir olduğum şey, insanların ellerini ıslak ıslak sallaması , savurması, o ellerle benim alanıma doğru yaklaşması idi. Şimdi soldaki kullanıcı yıkadığı ellerini bana yaklaştırıp havluya ulaşmaya çalışırken resmen 40 yıl yaşlanıyorum sevgili gurular.



Uzaktan görünen çöp kovasını ise yorumsuz geçiyoruz. Bunun haricinde ışıklandırmayı, ayna açısını ve boyutunu sevdik. O aparatlardan bir tane de sol tarafa yerleştirmelerini dileriz.

0 yorum:

Yorum Gönder