27 Mayıs 2010 Perşembe

Sabancı Üniversitesi

Sevgili Tuvalet Guruları,
Bahardan yaza geçiş yaptığımız şu günlerde, mayısın vazgeçilmez öğrenci eğlencesi mayfestlerde tabi ki takibimizdeydi.

Sabancı Holding tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen road show "Sabancı Baharı" finali 23 Mayıs Pazar günü Sabancı Üniversitesi'nde yaptı. Gün boyu süren aktivitelerde çikolatalar yapıldı, tshirtler boyandı, yemekler yendi ve muhteşem MFÖ konseriyle gece kapatıldı. Peki tuvaletler nasıldı dersiniz?
Haftasonu olduğu için dersliklerin olduğu binaların kapalı olacağını, seyyar tuvalet kullanılacağını düşünmüştük. Üniversite bina tuvaletlerini kullandırmayı tercih etmiş :) İlk fotoğrafta gördüğünüz tabelayı bulmamız bir hayli zaman aldı.

Bayanlar tuvaleti, ortalama bir AVM tuvaletiyle eşdeğer özelliklere sahipti diyebiliriz. Açık renk fayanslar, çok sayıda kabin ve lavabo, geniş aynalar. Tek aklımıza yatmayan nokta; fotoğraftan da anlayabileceğiniz gibi el kurutma aparatı kapının yanında olması. Yani ellerinizi yıkayıp, şapur şupur suları damlata damlata kurutmak için taaaa kapıya kadar gidiyorsunuz. Üstelik tuvalet giriş çıkış trafiğine de engel oluyorsunuz. İnnovatif bir üniversite için çok da innovatif olmayan bir konumlandırma olmuş.

Kabin ve klozet temizliği, dışarıda festival olmasına ve tuvalet trafiği yüksek olmasına rağmen gayet iyiydi. Birden fazla tuvalet kağıdını kabinde bulundurmak amacıyla farklı tasarımı olan iki tuvalet kağıdı tutacağının kabine monte edildiğini tahmin ediyoruz.
Sonuç olarak Sabancı Üniversitesi tuvaletleri, bir üniversite tuvaletinden beklediğimiz standartları bize sundu. Seneye "Sabancı Baharı"nda görüşmek üzere :)



0 yorum:

Yorum Gönder