16 Mayıs 2010 Pazar

Bedensel Engelli Tuvaletleri Kanyon

Merhaba Sevgili Tuvalet Gurusu takipçileri.

Bugün ele alacağımız tuvaletler belki de bugüne kadar üzerine çok eğililmemiş bir konu,bedensel engelli tuvaletleri.

Kabin olarak daha geniş bir alana sahip olması gereken, kullanıcısının rahatlıkla geçiş sağlaması için duvarlarda tutunacak aparatların olduğu ve klozetin diğerlerine oranla daha yüksek olduğu tuvaletlerdir diyebiliriz bunlara.

Ne yazıkki, bu tuvaletler her yerde bulunmuyor. Ya AVM'lerde ya da çok niş alanlarda görebiliyoruz. Peki niçin? Çok mu zor? Maliyeti mi yüksek? Hayır, yalnızca ihmal ve farkındalığın eksikliği neticesinde bu durumla karşı karşıyayız. Şunu bir düşünün , gittiğimiz her mekanda tuvaletleri kullanabilme özgürlüğü hepimize ait değil midir?


Biz burada güzel bir örneği koymayı uygun bulduk. Tuvaletimiz Kanyon AVM tuvaletlerinden. Hem kadın hem erkek tuvaletlerinde bulunan engelli kabini oldukça geniş. Hijyen açısından da standardın üzerindeydi biz inc
elediğimizde. Duvarlarda bulunan aparatlar ve klozetin alçaklığı iyi ayarlanmıştı.

Lavabolar ve aynalara gelirsek genelde bunlara erişim özelleştirilmemiş oluyor. Kanyon'da lavabo yüksekliğini iyi bulduk. Aynalardan da geniş açı alınırsa ya da girişteki kullanılırsa faydalanabilinir.


Kanyon bizden geçer not alıyor. Ayna çeşitliliğini de en kısa zamanda sağlamasını diliyoruz.

Bu tuvaletlerin AVM'lerle sınırlı kalmaması gerektiğini hatırlatmaya gerek duymuyoruz, hani hepimizin çok sık kullandığı ama hijyene pek önem vermeyen Starbucks tuvaletlerinin de çoğunda, bu tuvaletlere yer verilmediğini görüyoruz sevgili gurular.

0 yorum:

Yorum Gönder