Babylon Asmalımescit


Soğuk havalar, kar buz, Tuvalet Gurusu'nu yıldırabilir mi? Tabii ki hayır! Bugünkü mekanımız eğlence sektörünün gözde mekanlarından Babylon. Yıllardır eğlencenin ve iyi müziğin kalesi olan, dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapan Asmalımescit Babylon'un tuvaleti gerçekten çok küçük. Bu durum kalabalık gecelerde eziyete dönüşebiliyor. Hijyen olarak ortalamanın üzerinde olan tuvalet bizden geçer not alıyor ama boyut konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor.

Devamını oku

Böyle gol atan görülmedi

Tuvaletimiz Almanya'nın Trier kentinde bir kafe-bara ait. Futbolu ve pisuvarları seven cinsiyet olan erkekler, üzerine bir çalışma yapılmış. Çalışmanın işletmeye ne faydası olmuş birazdan göreceğiz. Ama gol atmaya çalışan alkollü kişiler hem daha bir konsantre oluyor, hem de eğleniyor. Topu da taca atmak zorlaşıyor bu durumda tabii ve işletmenin yerleri daha bir temiz kalıyor. İşte tasarruf yolunda atılmış bir adım.

Guru: Ercan Saraç

Devamını oku

Cafe Bunka @ Taksim


Bu seferki tuvaletimiz Japon Kültürne ait, Cafe Bunka. Bir çok şubesi olan bu cafeyi biz menü açısından değil tuvaleti açısından değerlendirmeyi içeriğimiz sebebiyle uygun bulduk.

Japonları severiz, tuvaletlerini de sevdik. Yarıya kadar tahta duvarlar, ortalama genişlikte bir alan , lavabo ve ayna genişliği bizi etkiledi. Hijyen konusunda da fena görünmüyor. Dekor olarak kullanılan çiçeği özensiz bulsak da genel atmosfere baktığımızda içeride konforunuzu sağlayabilecek bir tuvalet ve biz gurulardan geçer not alıyor!



Devamını oku

Festival Tuvaletleri

Bugünkü tuvaletimiz mütemadiyen her festivalde karşımıza çıkan 1 metrekarelik festival tuvaletleri. 20 - 21 Haziran'da Santral İstanbul'da gerçekleşen Efes One Love Festivalin'de görüntülediğimiz bu tuvaleti paylaşmadan edemedik. Genişliği 1 metrekare olan, kapası kilitlenmeyen, içinde rahat hareket edemediğiniz, üstünüz başınız bir yerlere sürtünmesin diye strese girdiğiniz bu tuvalletlerde ne yazık ki hijyen sıfır. İçinde 1 klozet, bir pisuvar olan bu tasarımın musluğu da bir tuhaftır. Ayağınızla pompaladığınız su az akar ve el yıkama açısından da insanı sıkıntıya sokar. Bu tarz tuvaletlerden çıkınca eğer var ise ellerimizi anti-bakteriyel ürünlerle silmemiz bizlerin ve çevremizin yararına olacaktır.

Devamını oku

Asmalımescit @ Parantez Bistro

Tuvalet Gurusu'nun değerli takipçileri: Sıradaki tuvalet Asmalımescit'in popüler mekanlarından biri olan Parantez Bistro'dan. Parantez Bistro küçük bir mekan, bunun paralelinde olsa gerek tuvaleti de gerçekten çok küçük. Öyle ki fotoğraf bile rahat çekilemyor. Hijyen açısından da bizleri çok tatmin etmeyen bu tuvalet Parantez Bistro'nun kalitesine gerçekten yakışmıyor ve Tuvalet Gurusu'ndan geçer not alamıyor.


Devamını oku

Değişik bir tasarım: @ Starbucks Elmadağ


Bugünkü tuvaletimiz Elmadağ'da bulunan Starbucks'tan... Tasarım olarak sınırları zorlayan bir çizgiye sahip bu tuvalet; sade ve el yıkamak için amaca hizmet ediyor. Tasarımda bir tuhaflık barındıran bu mekanı da siz sevgili Tuvalet Gurusu okurlarıyla paylaşmadan edemedik.

Devamını oku

Süpersonik tuvalet @ Almanya

Evet sevgili okurlar. Şimdiki tuvaletemiz taaa Avrupalar'dan. Bir benzin istasyonunda gördüğümüz bu tuvalete girmeden edemedik. Bir de üzerine video kaydettik. Teknolojik, inofatif, hijyenik... Bir benzin istasyonunda gördüğümüz bu tuvalleten ülkemizde bilumum cafe, bar, restoran kısaca kamuya açık heryerde görmek isteriz. Bu işin guruları olarak evet istiyoruz bunu...

Otomatik Tuvalet from Tuvalet Gurusu on Vimeo.

Devamını oku